دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

خلاصه دروس و سوالات دین و زندگی اول تا سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی
دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

خلاصه دروس و سوالات دین و زندگی اول تا سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی

دعایی بسیار مهم که امام حسین (ع) در روز عاشورا به امام سجاد(ع) آموخت

 

دعایی بسیار مهم که امام حسین (ع) در روز عاشورا به امام سجاد(ع) آموخت

با توجه به وصفی که امام سجاد از پدرشان دارند که در ذیل آمده است و اینکه امام حسین علیه السلام این دعا را در آخرین لحظات عمر شریفشان به عنوان یادگاری از مادرشان حضرت زهرا سلام الله علیها به فرزندشان آموزش می دهند نشان از اهمیت فوق العاده ی این دعا دارد .

به گزارش گروه خبرخبرگزاری برنا، قطب راوندی نقل کرده که از امام زین العابدین(ع) روایت شده که پدرم در روز عاشورا مرا به سینه چسبانید، و فرمود: "پسرم! از من دعائی را حفظ کن که فاطمه به من تعلیم داده، و رسول خدا(ص) هم به او تعلیم داده بود، و جبرئیل هم به رسول خدا؛ و این دعا برای رفع حاجت و همّ و غم و بلاهای سخت که نازل می شود مفید است.

    
در این مواقع این دعا را بخوان:

"بحق یس والقرآن الحکیم وبحق طه والقرآن العظیم یا من یقدر علی حوائج السائلین، یا من یعلم ما فی الضمیر، یا منفسا عن المکروبین، یا مفرّج عن المغمومین، یا راحم الشیخ الکبیر، یا رازق الطفل الصغیر، یا من لایحتاج إلی التفسیر صل علی محمد وآل محمد، وافعل بی کذا وکذا" سپس او را می بوسد و وداع می کند.

ترجمه :
« به حق “یس ” و قرآن کریم ، و به حق ” طه ” و قرآن با عظمت ، ای کسی که در برآوردن حاجت حاجتمندان توانایی ، ای کسی که از درون افراد خبر داری ، ای بر طرف کننده ی گرفتاری ها ، ای شادی بخش کسانی که غمزده اند ، ای کسی که به افراد پیر ترحم می کنی ،‌ای کسی که روزی طفل کوچک را میدهی ، ای کسی که به تفسیر احتیاج نداری ، بر محمد و آلش درود فرست و آنچنان کن که … »

توجه : به جای کذا و کذا در عبارت دعا باید حاجت خود را بیان کرد .  

طبق نقل روضة الشهداء حضرت فرمودند: "یا بنی! إذا رجعت إلی مدینة جدی بلّغه سلامی" یعنی پسرم هر گاه به شهر جدم برگشتی سلام مرا به جدم برسان.
   
همچنین از امام باقر(ع) نقل شده که فرمودند: امام زین العابدین(ع) در وقت وفاتشان فرمودند: "امام حسین در روز عاشورا مرا به سینه چسبانید و فرمود: پسر جان من تو را وصیت می کنم به آنچه پدرم هنگام وفاتش به من وصیت نمود. پسرم دوری نما و بپرهیز از ظلم در حق کسی که غیر خدا علیه تو یاوری را نیابد.

برگرفته از کتاب امالی شیخ صدوق

 

نام گذاری شبهای دهه ی اول محرم

نام گذاری شبهای دهه ی اول محرم

ضمن تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حسین بن علی (ع) هر یک از شبهای ماه محرم به یک نام خاصی معروف و نامگذاری شده اند که در ذیل به ترتیب معرفی میگردند.


هر یکی از شبهای دهه ی اول ماه محرم به یکی از شهیدان و یا شخصیت های مرتبط با واقعه ی عاشورا اختصاص دارد .

نام گذاری این شبها به طور تعیینی و با گذشت زمان صورت گرفته است ، این کار از ناحیه ی مداحان و ذاکران اهل بیت علیهم السلام به تقلید از شب های خاصی مانند تاسوعا و عاشورا انجام گرفته است .

ترتیب متعارف شب های دهه ی اول محرم به قرار زیر است :

شب اول : حضرت مسلم ابن عقیل (ع)

شب دوم : ورود به کربلا

شب سوم : حضرت رقیه (س)

شب چهارم : فرزندان حضرت زینب (س)

              حر بن یزید ریاحی

              فرزندان مسلم

شب پنجم : حضرت عبدالله ابن الحسن (ع)

             زهیر

            حبیب ابن مظاهر

شب ششم : حضرت قاسم ابن الحسن (ع)

شب هفتم : حضرت علی اصغر (ع)

شب هشتم : حضرت علی اکبر (ع)

شب نهم : حضرت عباس (ع)

شب دهم : امام حسن (ع) – وداع – شب عاشورا

شب یازدهم : شام غریبان

شب دوازدهم : امام سجاد (ع)