دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

خلاصه دروس و سوالات دین و زندگی اول تا سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی
دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

دین و زندگی اول تا چهارم متوسطه-علمی - آموزشی

خلاصه دروس و سوالات دین و زندگی اول تا سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی

تناسب اعداد و کلمات در قرآن

تناسب اعداد و کلمات در قرآن

Crystal Quran

تناسب اعداد و کلمات در قرآن :

کلمه فرشته (88) بار و کلمه شیطان نیز (88) بار تکرار شده است کلمه بهشت (77) بار و کلمه جهنم نیز (77) بار تکرار شده است کلمه دنیا (115) بار و کلمه آخرت نیز (115) بار تکرار شده است کلمه گیاه (26) بار و کلمه درخت نیز(26) بار تکرار شده است کلمه تابستان گرم (5) بار و کلمه زمستان سرد نیز (5) بار تکرار شده است کلمه مجازات (117) بار و کلمه آمرزش نیز(117 * 2 ) بار تکرار شده است کلمه آسمان (7) بار و کلمه ساخت آسمان نیز (7) بار تکرار شده است کلمه زکات (32) بار و کلمه برکت نیز (32) بار تکرار شده است کلمه شراب (6) بار و کلمه مستی نیز (6) بار تکرار شده است کلمه رحمت (72) بار و کلمه هدایت نیز (72) بار تکرار شده است کلمه فقر (13) بار و کلمه ثروت نیز (13) بار تکرار شده است کلمه بگو (332) بار و کلمه گفتند نیز (332) بار تکرار شده است کلمه الرحمن ( 57 ) بار و کلمه الرحیم ( 114 ) بار تکرار شده است کلمه الفجار (3) بار و کلمه الابرار (6) بار تکرار شده است کلمه سختی (12 ) بار و کلمه اسانی (36) بار تکرار شده است کلمه ابلیس (11) بار و کلمه استعاذه با لله (11) بار تکرار شده است کلمه المصیبت (75) بار و کلمه الشکر (75) بار تکرار شده است کلمه الجهر (16) بار و کلمه العلانیه (16) بار تکرار شده است کلمه الشده (102) بار و کلمه الصبر (102) بار تکرار شده است کلمه المحبه (83) بار و کلمه الطاعه (83) بار تکرار شده است کلمه سجده (34) بار تکرار شده است وما در نماز های یومیه (34) بار سجده می کنیم

عیدقربان جشن بندگی خداوند مبارکباد

خدایا قسمت می دهم هر لحظه کمکم کنی تا نفسم را به قربانگاه درگاهت عرضه کنم و تو قربانی شدن و نلرزیدن و نلغزیدن را عنایت فرما

عید قربان مبارک

عید اضحی رسم و آئین خلیل آزرست / بعد آن ،عید غدیر، روز ولای حیدر است

عیدقربان و پیشاپیش عید سعید غدیر مبارک

تاریخچه و سوابق عید قربان

عید قُربان یا گوسپندکُشان[۱] (به عربی: عید الأضحی)‏ روز دهم ماه قمری ذی الحجه، مصادف با عید قربان از گرامیترین عیدهای مسلمانان است که به یاد ابراهیم و فرزندش اسماعیل، توسط بسیاری از مسلمانان جشن گرفته می‌شود.

عید قربان که از جمله تعطیلات رسمی مسلمانان است، از یک تا چهار روز جشن گرفته می‌شود و در طی آن مردم با پوشیدن بهترین پوشاک خود، پس از انجام عبادات، به دید و بازدید و جشن و سرور می‌پردازند.

مراسم عید

برگزار کردن مراسم قربانی در این عید بر همه واجب نیست و تنها بر زائران کعبه در مراسم حج واجب است، اما بسیاری از مسلمانان در سراسر جهان در این روز، گوسفند، گاو یا شتری را قربانی کرده و گوشت آنرا بین همسایگان و مستمندان تقسیم می‌کنند.

حاجیان در این روز پس از به پایان رساندن مناسک حج، حیوانی را ذبح می‌کنند و پس از قربانی آنچه بر آنان در حال احرام، حرام شده‏ بود - مانند نگاه کردن در آینه، گرفتن ناخن و شانه زدن مو -، حلال می‌گردد و با توجه به اینکه حج، یکی از عبادتهای بسیار مهم در اسلام است، توانایی به انجام رساندن آن نیز برای هر مسلمانی بسیار شادی آور است، در نتیجه، روزی که پس از انجام وظایف‏ سنگین حج، به عنوان جایزه الهی و اتمام احرام پیش می‌آید را عید می‌دانند.

همچنین در روایت‌های مکرری نقل شده که در روز عید قربان، قربانی کنید تا گرسنگان و بیچارگان نیز به خوراک برسند

ریشه عید قربان

عید قربان ریشه در دوران قبل از تاریخ بشر دارد. انسان‌های اولیه برای به دست آوردن ترحم خدایان دست به قربانی کردن حیوانات و انسان‌ها می‌زدند.

اسلام

در روایات مختلف دین اسلام آمده‌است که پیامبر بزرگ الهی حضرت ابراهیم (ع) در سن بالا دارای فرزندی شد که او را اسماعیل نام نهاد و برایش بسیار عزیز و گرامی بود. اما مدتها بعد، هنگامی که اسماعیل به سنین نوجوانی رسیده بود، فرمان الهی چندین بار در خواب به ابراهیم نازل شد و بدون ذکر هیچ دلیلی به او دستور داده شد تا اسماعیل را قربانی کند.

او پس از کشمکشهای فراوان درونی، در نهایت با موافقت خالصانه فرزندش، به محل مورد نظر می‌روند و ابراهیم آماده سر بریدن فرزند محبوب خود می‌شود. اما به هنگام انجام قربانی اسماعیل خداوند که او را سربلند در امتحان می‌یابد، گوسفندی را برای انجام ذبح به نزد ابراهیم می‌فرستد.

این ایثار و عشق پیامبر به انجام فرمان خدا، فریضه‌ای برای حجاج می‌گردد تا در این روز قربانی کنند و از این طریق برای یتیمان و تهیدستان خوراکی فراهم سازند. دراین روز همچنین مستحب است که نماز عید قربان برپا گردد. نماز عید قربان باید در فاصله زمانی طلوع آفتاب روز عید تا ظهر خوانده شود و شامل دو رکعت است.

کرپن‌ها، همان روحانیان دین «مهر» بوده‌اند و به دلیل قربانی کردن «گاو» از سوی ایشان، واژهٔ «قربانی» نیز از همینان برگرفته شده البته برخی معتقدند بدلیل اینکه این عمل برای رضای خدا و نزدیکی به خدا "قربتا الی الله" انجام می‌شود این عید را عید قربان می‌نامند.

در ایران

در تهران نماز عید قربان در مصلی تهران اقامه می‌شود

برگرفته شده از ویکی پدیا

عمر فرشتگان چقدر است؟

عمر فرشتگان چقدر است؟ آیا فرشتگان مقرب نیز می میرند؟ چگونه؟
فرشته چیست؟

فرشتگان موجودات خالصی هستند که از نور الهی تشکیل شده اند.فرشتگان نور خالص اند.فرشتگان موجودات فوق طبیعی Super natural هستند.

تعریف علمی: فرشتگان حوزه های آگاهی مرتعش هستند.حوزه های انرژی مرتعش که حاوی آگاهی هستند و با آگاهی احاطه شده اند.

فرشتگان هم از جنس انرژی اند ولی نه از نوع انرژی فیزیکی که ما می شناسیم توده های عنصر یافته انرژی اند با ماهیت کمی و کیفی متفاوت.

فرشتگان پل ارتباط مخلوقات با خالقند.

پیام آور جهان هستی پیامهای ما به خداوند و خداوند به ما.


نام 6 فرشته ی خاص نیز در قرآن کریم آمده است

1) جبرئیل واسطه وحی الهی( بقره-98)

2) میکال (میکائیل)واسطه رزق الهی (بقره-98)

3) مالک مآمور دوزخ (زخرف -77)

4)و5) هاروت و ماروت باطل کننده ی سحر و جادو (بقره -102)

6) ملک الموت فرشته ی مرگ(سجده -11)

عمر فرشتگان چقدر است؟ آیا فرشتگان مقرب نیز می میرند؟ چگونه؟
آیا احادیثی هست که دلالت بر عمر می کند؟ آیا ملائکه می توانند بمیرند چه گونه؟ آیا فرشتگان مقرب مانند جبرئیل، میکائیل و ملک الموت نیز قبل از رستاخیر و قیامت خواهند مرد؟
پاسخ اجمالی

طبق روایات خلقت ملائکه بعد از خلقت ارواح پیامبر اسلام(ص) و ائمه(ع) بوده، همه آنها حتی جبرائیل ،اسرافیل و دیگر ملائکه مقرب الهی قبل از قیامت خواهند مرد . درباره چگونگی مرگ ملائک احتمال دارد مراد ، گسستن پیوند روح از قالب مثالی شان یا از کار افتادن فعالیت مستمر آنها باشد.

پاسخ تفصیلی

بنا بر روایات متعدد ملائکه از با سابقه ترین مخلوقاتی هستند که خداوند متعال آنان را آفریده است. زیرا در احادیث ما آمده است که خلقت ملائکه (فرشتگان) بعد از خلقت انوار و ارواح مقدسه پیامبراکرم(ص) و ائمه طاهرین (ع) بوده است.[1] و باز بر طبق احادیث متعدد و متواتر اولین مخلوق پروردگار متعال نور حضرت محمد (ص) و ائمه طاهرین (ع) بوده و بعد از آن خداوند آسمانها و زمین را خلق کرد و سپس ملائکه را آفرید.

جابر بن عبدالله انصاری گوید از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود :بدرستیکه خداوند من وعلی و فاطمه و حسن و حسین و ائمه را از یک نور خلق کرد پس از آن نور پیروان ما را و...سپس آسمانها و زمین ها را و ملائکه را آفرید ..."[2]

اما در باره مرگ ملائکه از آنجا که قبل از روز قیامت تمام موجوداتی که در آسمانها و زمین هستند می میرند چنان که قرآن می فرماید: "و در صور دمیده می شود و تمام کسانی که در آسمانها و زمین هستند می میرند مگر کسانی که خدا بخواهد ."[3] این آیه ابتدا می فرماید تمام آنها که در زمین و آسمان هستند می میرند که شامل تمام ملائکه نیز می شود سپس بعضی را از آنها استثنا می کند. پس، از این آیه فهمیده می شود که عده ای از موجودات در نفخه اول نمی میرند. در این که این کسان کیانند؟ در میان مفسران گفتگو است گروهى معتقدند که آنها جمعى از فرشتگان بزرگ خدا همچون جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و عزرائیل مى‏باشند. در روایتى است که وقتی رسول الله (ص) این آیه را تلاوت کردند مردم پرسیدند چه کسانی استثنا شده اند؟ حضرت فرمود : "جبرئیل، میکائیل، اسرافیل و ملک الموت و وقتی خلائق قبض روح شدند آنها نیز به فرمان خدا به ترتیب می میرند."[4] روایت دیگرى حاملان عرش خدا را نیز بر این ملائک افزوده‏اند.[5]

به هر حال از این روایات[6] و روایاتی که می فرماید: وقتی زمان نفخه اول می شود اسرافیل در صور می دمد و تمام موجودات روح دار می میرند مگر اسرافیل که بعد از آن به امر خدا اسرافیل نیز می میرد[7] و از بعضی آیات از جمله آیه : کل شیء هالک الا وجهه[8] که به طور کلی می فرماید هر چیزی هلاک می شود و می میرد مگر وجه خداوند تعالی، به خوبى استفاده مى‏شود که این گروه باقیمانده نیز سرانجام مى‏میرند به گونه‏اى که در سرتاسر عالم هستى موجودى زنده نخواهد بود، جز خداوند متعال.

این که مرگ براى فرشتگان چگونه است؟ باید گفت که آنچه ما آن را مرگ می دانیم (خروج روح از جسم و عالم ماده) درباره ملائک معنا ندارند چون آنان جسم ندارند تا خروج روح از آن مفهوم داشته باشد. لذا در باره ی ماهیت مرگ آنان احتمالاتی وجود دارد:

احتمال اول این که مراد از مرگ در باره آنها گسستن پیوند روح از قالب مثالى آنها باشد.

احتمال دوم این که مقصود، از کار افتادن فعالیت مستمر ارواح و ملائک و از دست دادن توان ادراکی شان باشد.[9]

بنا بر این ، فرشتگان دارای عمر بسیار طولانی هستند. اما آنان نیز روزی خواهند مرد.



[1] بحار الانوار، ج 15، ص 8 و ج 18 ، ص 345 و ج 24 ، ص 88.

[2]  بحارالأنوار، ج 26 ، ص 344 و343.

[3]  زمر ، 68...و نفخ فی الصور فصعق من فی السموات و من فی الارض الا من شاءالله.

[4]  بحار الانوار، ج 79، ص 184.

[5]  بحار الانوار، ج 6، ص 329 .

[6]  بحارالأنوار، ج 6، ص329.

[7]  بحار الانوار، ج 6، ص 324.

[8]  قصص، 88.

[9]  نک: تفسیر نمونه ج 19 ص 541.

تسلیت شهادت جوادالائمه (ع)



شهادت مظلومانه باب المراد جواد الائمه را به حضرت رضا علیه السلام

و تمامی شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض می نمایم . . .

.

.

.

آتش زند به قلب همه، سوز داغ تو / شد در اشک اهل ولا، چلچراغ تو

  اى یادگار فاطمه، اى حجت نهم / گیرد زلال اشک من امشب سراغ تو . . .

.

.

.

مظلوم تر از جواد”ع”بغداد نداشت /  آن مظهر داد ، تاب بیداد نداشت

می خواست که فریاد کند تشنه لبم / از سوز عطش طاقت فریاد نداشت . . .


تبریک سال تحصیلی 93-92

 

تو ستاره پردازی ستاره هارا نقش میبندی جلا میدهی
و در آسمان زندگی رها میکنی
و من ستاره ی کم سوی دست نشانده ی تو ام ای معلممرا روشن ترین ستاره ی عالم کن

 

آغاز سال تحصیلی 93-92 و تقارن آن با دلاورمردان هفته دفاع مقدس بر پرچم داران عرصه تعلیم و تربیت بالاخص فرهنگیان فرهیخته و دانش آموزان گرامی میمون و مبارکباد . انشاءالله سالی سرشار از موفقیت و شادکامی در همه زمینه های زندگی بخصوص علمی و تربیتی برای عزیزان باشد.